Festival gastronòmic el que es va viure ahir migdia al Cafè Balear amb un 4 mans que van protagonitzar el cuiner Paco Roncero i el ciutadellenc Sergio Villalonga.

Bep Al·lès, editor de Foodies on Menorca amb José M. Borràs, Paco Roncero, Megan i Sergi Villalonga Bep Al·lès, editor de Foodies on Menorca amb José M. Borràs, Paco Roncero, Megan i Sergi Villalonga

El cuiner madrileny Paco Roncero (1969) és el cap de cuina del restaurant La Terraza del Casino de Madrid i que va treballar durant un any amb Ferran Adrià a El Bulli. Per a alguns és considerat el millor cuiner de Madrid i que compta amb 2 estrelles Michellin. Per la seva part, Sergio Villalonga, és l'ànima mater dels fogons del Cafè Balear, amb un Sol Repsol i que enguany ha estat designat com a millor cuiner de Menorca per l'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears.

El festival Menorc4manos, organitzat per Ernesto Ventós, d’EV Gastro, ha tornat amb força amb la seva tercera edició, a Menorca. En aquesta, comptarem amb la presència de celebritats gastronòmiques, com Janaína Rueda, la millor cuinera del món per The World’s 50 Best, Paco Roncero (del restaurant madrileny Paco Roncero), Aitor Arregi (del restaurant a Getaria, Elkano), i Antonio Belotti (del restaurant a Donostia, Casa 887).

Cuiners de renom a nivell mundial i nacional, que compartiran fogons amb xefs locals, rellevants en el panorama illenc, dels restaurants Café Balear, En Caragol i Es Pop. Podent, a més, dissenyar el menú colze a colze amb els seus companys assignats.

En el cas de Ciutadella, i del restaurant emblemàtic, Café Balear, el seu reconegut xef, Sergio Villalonga, ha tingut el gust de cuinar al costat de Paco Roncero, un dels millors cuiners, inclòs des de fa anys en la llista de Top100 de The Best Chef Awards. Està al capdavant del seu restaurant, Paco Roncero, i ha guanyat 2 estrelles Michelín i 2 Sols Repsol.

Un intercanvi culinari va ser molt interessant, barreja de diverses cultures i arrels gastronòmiques, que convertiren l’experiència en un tast únic. Segons el que ens ha explicat Villalonga, el menú que han dissenyat conjuntament, ha constat de quatre snacks (aperitius), quatre plats i dues postres.

Els plats que han degustat un poc més de 100 comensals al migdia d'aquest darrer dilluns de juliol ha estat el següent: 

Navalla a l'allet

Lemon pie de brandada de bacallà

Croqueta de pernil i xulla ibèrica

Tartar de gamba vermella amb vel de carpaccio de vedella de Menorca, formatge vell i maonea de cítrics

Flor de carabassa en escabetx

Gyozas d'escamarlans de la nostra barca amb crema de camamil·la

Llenguado a la mantega negra

Llagosta amb cebes

Mentres que les postres van ser:

Betaràvec amb gelat d'all negre

Greixera de brossat.

 

Sergi Villalonga ens explicava que “partint d’una proposta de Paco Roncero, ell ha dissenyat la meitat del menú, és a dir, dos snacks, dos plats i unes postres, i jo he fet l’altra meitat. Així, els plats que jo he proposat són més de la terra, clàssics però donant-los una segona volta, amb alguna novetat. Ha estat una mescla interessant, una explosió per al públic i client”. Amb plats de la terra i mar menorquins com són la llagosta amb ceba, unes gyozas d’escamarlà amb salsa de camamil·la de Menorca, o una croqueta de pernil amb panxeta ibèrica damunt, adobada, acompanyada d’un tàrtar... De ca nostra, passant per la innovació, al plat del client.

Una experiència única tant pels visitants i aquells que han pogut tastar les seves creacions, com pel cuiner menorquí, per qui, ens ha confessat, “és tot un honor poder compartir fogons amb una figura de l’envergadura de Paco Roncero. Encara no m’ho crec".

 

  • Publicitat
    El Iris