Restaurants contra la Fam celebra el 15è aniversari amb el suport massiu de l'hostaleria

Restaurants contra la Fam celebra el 15è aniversari amb el suport massiu de l'hostaleria

Acció contra la Fam ha presentat avui la 15a edició de "Restaurants contra la Fam", juntament amb els ambaixadors de la campanya, Susi Díaz, i els reconeguts xefs Álvaro Castellanos, Iván Morales, Pepa Muñoz i Mario Sandoval, que també apadrinen aquesta campanya . La presentació ha tingut lloc al madrileny mercat de San Leopoldo de la mà de la presentadora de televisió Flora González, periodista i presentadora de televisió.

La 15a edició de Restaurants contra la Fam, que arrenca amb la participació de 400 establiments, ha volgut reunir per a l'ocasió les grans figures de la gastronomia espanyola que han col·laborat amb la causa durant aquests anys. A més de Susi Díaz i Quique Dacosta, ambaixadors d'Acció contra la Fam, els xefs Albert Adrià, Álvaro Castellanos, Andrea Tumbarello, Àngel Lleó, Carme Ruscalleda, Carles Caig, Daniel Yranzo, Enric Sánchez, Iván Morales, Jesús Sánchez, Jordi Estévez, Koldo Rodero, Maca de Castro, Maria Mart, Mario Sandoval, Nino Redruello, Pedro Subijana, Pepa Muñoz i Pepe Rodríguez recolzen la campanya aquest any.

El director general d'Acció contra la Fam, Olivier Longué, ha donat la benvinguda a l'esdeveniment a la “família que des de fa 15 anys forma Restaurants contra la Fam”. Al llarg d'aquest temps, “més de 12.000 restaurants s'han sumat a la iniciativa, fet que ha estat un èxit que ens ha permès reforçar els nostres programes de lluita contra la fam. Aquest any els fons recaptats es destinaran als nostres programes a Espanya. Es calcula que el 13% de les llars al nostre país tenen dificultats per aconseguir els recursos que permeten tenir una alimentació saludable. Està comprovat que el fet de portar una dieta saludable té un impacte a la vida soci professional de les llars: accedir a menjar de qualitat genera benestar social i té repercussió en l'àmbit professional”, ha afegit.

Per la seva banda, Mario Sandoval, xef del restaurant Coque i padrí de Restaurants contra la Fam el 2012, 2013 i 2024, ha expressat: “Em sento orgullós de poder participar en aquesta campanya perquè ajudem els qui més els necessiten. Espero que aquest any els restaurants se sumin més a la campanya perquè tothom ha de tenir dret a un plat de menjar”.

15 anys cuinant un futur sense gana
En aquests 15 anys, 12.000 restaurants, bars, cafeteries i hotels han venut centenars de milers de plats solidaris i han recaptat més d'1,5 milions d'euros per a la lluita contra la fam.

“Sóc padrina de Restaurants contra la Fam perquè he vist actuar i treballar Acció contra la Fam. És una organització que es preocupa per la desnutrició, però també per la salut i la feina”, ha recalcat Susi Díaz, xef del restaurant La Finca, a Elx, i ambaixadora de l'organització i la campanya des del 2018. Tant Pepa Muñoz com Susi Díaz han destacat que l'hostaleria és un sector molt solidari. “Treballem amb aliments, és la nostra professió i el que més ens agrada és precisament això, donar menjar”, ??ha afegit Díaz.

El secretari general d'Hostaleria d'Espanya, Emilio Gallego, ha recalcat: “Tothom porta a la seva genètica el fet d'ajudar. Des d'Hostaleria d'Espanya estem molt compromesos amb la campanya, però ens agradaria que més establiments col·laboressin i que batem rècord amb els padrins”.

Eduardo Pérez, director de relacions institucionals i Sostenibilitat a Makro España, empresa patrocinadora de la campanya, ha comentat: “Formem part de la campanya des del principi, una cosa molt important per a nosaltres, ja que la gana és una cosa contra la que hem de lluitar . És al cor de tots que hem de fer alguna cosa i un petit granet d'arròs pot fer molt”.

Solidaritat Km 0: Restaurants contra la Fam recolza les famílies en situació de vulnerabilitat a Espanya
Un 13,3% de les llars espanyoles no poden cobrir les necessitats alimentàries bàsiques; això és gairebé 2,5 milions de llars i, per tant, més de 6 milions de persones. Una realitat que fa perillar el creixement i desenvolupament de nens i nenes, condicionant-ne la salut i el futur.

Iván Morales i Álvaro Castellanos, xefs cofundadors de Grupo Arzábal i padrins de la campanya aquest 2024, han explicat així aquest problema que existeix al nostre país: “Fem servir en un any tones de producte i veiem la dificultat que poden tenir les famílies per omplir les seves neveres. Podem ajudar-les, a més, tenim una responsabilitat com a empresaris en relació a la inserció laboral perquè puguin tirar endavant millor les seves famílies”, alhora que han afegit: “La solidaritat en km 0 és ajudar aquesta persona que tenim al costat, podem fer que els que es creuin al nostre dia a dia siguin més feliços”.

Acció contra la Fam va començar a treballar a Espanya el 2013 i, des d'aleshores, els seus projectes han impactat a la vida de més de 38.500 persones.

  • Publicitat
    Menorca DocFest
  • Publicitat
    El Iris