Sobirania Alimentària posa en marxa el programa de promoció i divulgació dels productes locals a les escoles

Es tracta d’activitats gratuïtes que pretenen donar a conèixer els productes i els productors de les Balears

Sobirania Alimentària posa en marxa el programa de promoció i divulgació dels productes locals a les escoles
La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, ha posat en marxa, amb el suport de SEMILLA (Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears), el programa de promoció i divulgació de productes locals a les escoles. Es tracta de donar a conèixer els aliments frescs, com les fruites, verdures, hortalisses, la llet i el peix de les Balears, així com els productes que s’elaboren a les Illes.

Per a aquest curs, 2019-2020, s’han projectat seixanta sortides, gairebé el doble de les que es van fer el curs 2018-2019. Les activitats estan dirigides a alumnes de primària, des de tercer a sisè. El programa es desenvolupa a totes les illes i és gratuït per a les escoles.

El programa consta de quatre unitats didàctiques:

  • Les varietats locals: l’objectiu és donar a conèixer els aliments i els cultius de temporada i saber identificar les diferents varietats locals de cada estació. Dirigit a alumnes de tercer de primària.
  • De la mar a la taula: l’objectiu és apropar als alumnes de les nostres illes la importància del nostre entorn marí i dels recursos que ens proporciona. Dirigit a alumnes de quart de primària.
  • Conèixer els productors: l’objectiu és visitar amb els alumnes explotacions agrícoles o ramaderes que elaborin productes agroalimentaris representatius de les Balears per donar a conèixer la importància de la producció dels productes de la nostra terra, així com el paisatge que el defineixen. Dirigit a alumnes de cinquè de primària.
  • Sector primari i aliments de les Illes Balears: l’objectiu és donar a conèixer el sector primari de les Illes Balears i la importància de consumir aliments frescs, de temporada i de proximitat. Els alumnes coneixeran les característiques dels aliments amb segell de qualitat: Sobrassada de Mallorca, Oli de Mallorca, Oliva Mallorquina, Oli d’Eivissa, Ensaïmada de Mallorca, Ametlla de Mallorca i Formatge Mahón-Menorca. L’activitat també inclou un tast. Dirigit a alumnes de sisè de primària.

Les escoles interessades poden reservar l’activitat a l’adreça electrònica promocio@semilla-caib.es o al telèfon 971 78 73 83.

  • Publicitat
    Els dimecres és dia de Brou
  • Publicitat
    Ràdio Far Menorca
  • Publicitat
    El Iris