Carn i embotit a domicili, de la mà de Raima

Per Itziar Lecea

Carn i embotit a domicili, de la mà de Raima

Fa cinc anys que en Francesc Moll va muntar el local de la carnisseria de Raima al polígon industrial de Ciutadella. Però la història va començar molt abans, quan el seu pare va muntar la primera carnisseria de la família amb 21 anys, a un local de davant Calós. Després d’un temps al carrer Bajolí, on només produïen embotit, en Francesc va tornar a la idea original i va obrir un dels locals que aquest confinament s’ha hagut de reinventar. De passar de vendre carn als restaurants, a fer repartiment a domicili i lots que suposen un estalvi pel client. Tot per, com molts negocis a Ciutadella, mantenir viu un somni que ha costat anys aixecar.

  • Com heu passat l’etapa més dura del confinament, com a empresa?

El primer que vam fer va ser començar promocions a xarxes socials i publicitat per donar a conèixer el servei de repartiment. Som una carnisseria a la qual la gent li agrada venir, un públic que aprofita quan ve pel polígon. Però amb les restriccions de mobilitat i, sobretot per les mesures de prevenció de contagi, vam pensar que arribar a les cases seria més segur, i arribar al client final que està tancat.

  • Què és el que més ha baixat de demanda?

Evidentment, el problema més gran han estat els restaurants, que han hagut de tancar, i als quals servíem de manera habitual. També els embotits que ja teníem preparats per la temporada, perquè hi ha molts visitants de la península que els agrada comprar una sobrassada quan venen. La feina d’embotit que ja teníem feta des del gener, l’haurem de treure per una altra banda. També en teníem bastant de gènere per aquesta primavera anar a vendre a fires de la península, i també haurà de quedar a dins les càmeres.

  • Amb el servei a domicili, però, hi ha hagut clients que han seguit comprant?

Sí. Sa veritat és que el client final ha respost molt bé a l’oferta del repartiment a domicili i hem fet comandes. Tot i que és un sector al qual la gent li agrada poder veure la peça abans de comprar. Però tots ens hem hagut d’adaptar.

En moments així, és quan penses què pots fer. Per exemple, tenim una pàgina web on ja venem embotit de manera virtual. I ara també hi posarem carn, per donar-li una altra via de sortida, en forma de lots.

  • Hi ha algun mercat que sí que hagi augmentat durant el confinament?

Sí. El de les safates ja fetes als supermercats ha pujat moltíssim, sobretot les primeres setmanes de confinament. En aquest sentit, ha anat bé. Noltros feim repartiment de safates ja preparades per tota l’illa i hem anat un poc de bòlit. Les vendes que hem fet a la carnisseria mateix també han canviat. Les persones que han vingut, han comprat més del que solien comprar per no haver de tornar amb tanta freqüència. El fet de ser al polígon també ens ha ajudat, perquè molta gent ha vingut a comprar als supermercats i han carregat.

  • Com feis el repartiment a domicili?

Aprofitam els dies que ja sortim de Ciutadella per anar a servir als supermercats per anar també a les cases, que són els dimarts, els dijous i els dissabtes. I dintre de Ciutadella, repartim dilluns, dimecres i divendres. I el que oferim són lots de 30, 65 i 75 euros, amb preu tancat que surt una mica més barat del que seria habitual. Ho duim tot envasat al buit per poder-ho mantenir bé al congelador.

  • I què és el que més demana ara el consumidor?

El que hem vist és que la gent està més conscienciada i demana d’on és el producte, perquè volen carn i embotit d’aquí. Tota la nostra carn és de Menorca, i és un fet que agrada. S’ha vist un canvi de mentalitat del consumidor. La gent veu que ens hem d’ajudar entre noltros. I aquesta mentalitat hauria de quedar. El virus, pot partir.