El xef Igor Rodríguez, president del jurat de TaPalma, finalista del Nacional de Pintxos i Tapes de Valladolid

El xef del restaurant 'El Bandarra' de Palma classificat per quinzena vegada per a la final amb el seu pintxo 'Roscamar'

El xef Igor Rodríguez, president del jurat de TaPalma, finalista del Nacional de Pintxos i Tapes de Valladolid

El xef Igor Rodríguez, president del jurat de TaPalma i màxim responsable de cuina del restaurant 'El Bandarra' de Palma, situat en el Brondo Architecht Hotel, ha estat seleccionat per quinzena vegada per a la final del XX Concurs Nacional de Pinxos i Tapes Ciudad de Valladolid, que tindrà lloc a la Cúpula del Mil·lenni durant les jornades de l'11, 12 i 13 de novembre del 2024.

Nascut a Donosti i des de fa anys mallorquí d'adopció, Igor Rodríguez es presenta en aquesta ocasió amb un pintxo anomenat 'Roscamar', que és una d'aquestes fantasies que passen per la ment privilegiada d'aquest donostiarra establert a Mallorca des de fa més de vint anys.

Es tracta d'una rosca d'anís típica de Huélaga, un petit poble de Cáceres de 200 habitants on passava estius interminables de jove, i a la qual li ha inserit un farciment de calamar a la bruta, imprescindible en el receptari mallorquí del 'variat'. Un homenatge a la felicitat, a dos llocs que l'han fet immensament feliç, i una mescla que connecta dos llocs totalment diferents d'Espanya i separats a mil quilòmetres l'un de l'altre.

El president del jurat de TaPalma i xef del restaurant 'El Bandarra', Igor Rodríguez, afirma que "vaig amb la il·lusió d'un nen que fa alguna cosa per primera vegada, és un pintxo molt especial per jo, és part de la meva infància".

Per la seva banda, el propietari de 'El Bandarra', Jaume Colombàs, explica que "estem supercontents, és un orgull que algú com n'Igor passegi el nom de 'El Bandarra' per tota Espanya. Ara només queda gaudir del certamen, per a nosaltres n'Igor ja ha guanyat, està tot l'Hotel Brondo bolcat amb l'edició d'enguany. Tant de bo torni amb alguna cosa, s'ho mereix".

Des del 2009, Igor participa en el campionat nacional, alçant-se en dues ocasions com a subcampió d'Espanya en 2013 i 2021, i com a campió el 2017. El 2014 i el 2018 va participar en el Campionat Mundial i el 2020 no va participar perquè va formar part del jurat del concurs nacional. Això l'ha convertit en el cuiner que més vegades ha lluitat per aquest guardó en la història del concurs, que enguany compleix dues dècades.

En representació de les Balears, també hi serà present la cuinera Antònia Massanet del restaurant 'Barefoot Hotel' amb la seva creació 'Miel d'Abeja'.

TaPalma Mallorca-2024

La nova edició se celebrarà el mes de novembre amb l'objectiu d'impulsar el sector de la restauració. Així doncs, el concurs de tapes i còctels més important de les Balears se celebrarà el 25 de novembre en el Palau de Congressos de Palma, mentre que la ruta de tapes i còctels es durà a terme del 27 de novembre a l'1 de desembre per diferents zones de la capital balear. 

L'esdeveniment, organitzat per AgenciaCom i Restauració Mallorca Caeb, té la finalitat de dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració, i posicionar Mallorca, i molt concretament la seva capital, com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola. 

Les inscripcions per als bars i restaurants que vulguin participar, tant en el concurs com en la ruta, continuen obertes i podran inscriure's emplenant el formulari d'inscripció que trobaran en la web www.tapalma.com fins al 31 d'octubre.

  • Publicitat
    Menorca DocFest
  • Publicitat
    El Iris