Inici de la campanya de Nadal per fomentar el Comerç Just

Des del dia 1 fins al 28 de desembre s’han organitzat activitats diverses i sortejos de cistelles de productes de comerç just per fomentar el consum responsable i de justícia social

Inici de la campanya de Nadal per fomentar el Comerç Just

Les entitats que conformen el Grup de Comerç Just de les Illes Balears, juntament amb la Direcció General de Cooperació de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació han presentat avui de matí el programa d’actes que ençata la campanya nadalenca per recordar les conseqüències del nostre consum i premiar els consumidors responsables. Durant la presentació d’aquesta campanya, han recordat que per Nadal i durant tot l’any, el nostre consum i les nostres compres repercuteixen sobre la vida de milions de persones. Molts dels productes que consumim habitualment han estat produïts a països d’Àsia, Àfrica i Amèrica llatina, on els treballadors reben sous molt baixos i no tenen drets laborals, i on els productors locals s’empobreixen cada vegada més per les polítiques empresarials dels països del Nord, que cerquen el màxim benefici a qualsevol preu.

Amb el comerç just, cada petit gest es multiplica. Per això, des del dia 1 al dia 28 de desembre, cada 10 euros de compra a les botigues de comerç just es poden convertir en 100 €. A qualsevol de les botigues de comerç just de Deixalles (a Palma i Eivissa), Oxfam Intermon (Palma), Fundación Vicente Ferrer (Palma i Ciutadella), Finestra al Sud (Inca), Cáritas (Palma), Shikamoo (Llucmajor), Casal de la Pau- S’altra Senalla (Manacor), S’Altra Senalla (Palma) i S’Altra Senalla Menorca (Maó i Alaior), per cada 10 euros de compra, es donarà una butlleta per participar en el sorteig d’una de les 7 cistelles de productes de comerç just, valorades en 100 euros cada una que sortejarà cada una de les entitats. Aquest sorteig vol incidir sobre la importància i repercussions de les nostres compres en aquesta època de consum que s’acosta, a més de premiar els actes de consum responsables, com són les compres de comerç just.
Amb el suport de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, també s’han organitzat diversos actes festius al voltant de les botigues de comerç just per fer una crida a nous consumidors conscients. Aquestes activitats volen recordar què és el comerç just i l’alternativa que representa al sistema de comerç tradicional, que beneficia els productors (garanteix els seus drets i una qualitat de vida digna) els consumidors (ens ofereix productes de qualitat) i el medi ambient, que és de tots.

Aquesta és l’agenda d’activitats a la nostra illa:

Dimarts 12 de desembre
* Showcooking Solidari, dia 12 de desembre a les 19.00 hores, a L’Aula de cuina Antòni Cardona (Cooperativa de consum San Crispin a Alaior).
El/la cuiner/a serà de l’Associació Fra Rotger.

Dissabte 15 de desembre
* Actuació musical i xocolatada FVF Ciutadella

La xarxa de Comerç Just és un instrument per canviar aquesta situació d’injustícia i desigualtat Nord-Sud. Estableix canals de comercialització de productes d’alimentació, tèxtils i d’artesania, elaborats per grups organitzats de les comunitats dels països del Sud, i els garanteix un preu just pels seus productes, relacions comercials a llarg termini i accés al mercat internacional. Per altra banda, les organitzacions de productors han de complir una sèrie de criteris, com el de garantir sous i condicions de feina dignes, que no hi hagi explotació infantil, igualtat entre homes i dones, funcionament democràtic, respecte al medi ambient i inversió de part dels beneficis en desenvolupament comunitari.

  • Publicitat
    Ràdio Far Menorca
  • Publicitat
    El Iris