La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural i Aquicultura Balear fan una donació d'unes 3.000 orades a entitats socials de Mallorca

Es distribuiran més de 500 caixes d’aquest producte fresc i de qualitat, que arribarà als usuaris de nou entitats socials de Mallorca

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural i Aquicultura Balear fan una donació d'unes 3.000 orades a entitats socials de Mallorca

L'Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP) i la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb l'empresa Aquicultura Balear, han fet avui la donació d'unes 3.000 orades a 9 entitats socials de Mallorca. Els peixos han estat criats a les instal·lacions del Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura de l'IRFAP-LIMIA, ubicades al Port d'Andratx, i s'han disposat dins caixes amb gel al centre de la Confraria de Pescadors d'Andratx, que ha col·laborat en aquesta iniciativa.

Els peixos, uns 3.000 exemplars de 500 grams de pes cadascun aproximadament, s'han començat a distribuir avui a nou entitats socials de Mallorca que han volgut sumar-se al projecte i que poden gestionar aquest producte fresc i de qualitat. Són la Fundació Monti-sion Solidària; la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca; Creu Roja Espanyola; Càritas Diocesana de Mallorca; les associacions Mallorca Sense Fam; SOS Mamas Baleares; Ebenezer Maranata; l’Associació de Veïns Bons Aires Arxiduc i la Fundació Barceló.

Aquicultura Balear dona els peixos i la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural es fa càrrec de les despeses de pesca de les orades, de la gestió i de la logística. Cal recordar que la Confraria de Pescadors d'Andratx ha col·laborat amb l'extracció dels peixos, a més de facilitar les instal·lacions on s'emmagatzema part del peix.

Segons el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, “gràcies a la coordinació entre totes les parts, avui celebram que les famílies més necessitades poden tenir a taula aquestes racions d’orada fresca i de gran qualitat, contribuint a una alimentació saludable”.

En la mateixa línia, el director de producció d’Aquicultura Balear, Alberto Morente, ha destacat que “una vegada més, Aquicultura Balear i tot Cooke España ens sentim orgullosos de poder ajudar amb aquesta donació a les entitats socials i a les famílies de la nostra comunitat amb producte fresc i molt saludable”.

El projecte, que té lloc a les instal·lacions de l'IRFAP-LIMIA, té per objectiu la millora productiva de l’orada de criança amb diferents dietes comercials i està cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), gràcies a un conveni de col·laboració entre l'IRFAP i Aquicultura Balear, del grup Cooke España.

A més de Simonet i Morente, a l'acte també hi han assistit el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés i la directora gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet. El personal de l'IRFAP, Aquicultura Balear, la Confraria de Pescadors d'Andratx i l'IMEDEA (CSIC-UIB) també ha participat en les diferents tasques.

  • Publicitat
    El Iris