La fruita està de temporada!

La fruita està de temporada!

Anna Moll - L’estiu és l’època ideal per gaudir d’una gran varietat de fruites de temporada, fruites gustoses i amb molts nutrients essencials pel nostre organisme. A més de ser delicioses i refrescants, les fruites són una opció excel·lent per mantenir una alimentació saludable durant els mesos més calorosos de l’any.

Beneficis del consum de fruita:

Aportació de gran quantitat d’aigua: les fruites són una bona opció d’hidratació, gràcies al seu alt contingut en aigua, per tant, són un aliment a tenir en compte a l’hora de combatre les altes temperatures i prevenir la deshidratació.

Són riques en vitamines i minerals.

Afavoreixen la digestió: el seu elevat contingut en fibra ajuda a regular el trànsit intestinal i prevenir l’estrenyiment.

Són antioxidants: ajuden a combatre els radicals lliures, prevenint l’envelliment i algunes malalties cròniques.

Ajuden a mantenir un pes saludable.

Com incorporar les fruites a la nostra alimentació:

Fruita fresca: la millor opció sempre serà gaudir de la fruita fresca, sencera.

Amanides: afegir les fruites a les amanides donarà un toc fresc i molt de gust.

Postres: podem consumir la fruita sencera o introduir-la en algunes preparacions com, per exemple, pastissos casolans sense sucres refinats.

Conserves: es poden preparar conserves, compotes o confitures, sense sucres refinats, que després podrem utilitzar per a altres preparacions.

Consells per escollir i conservar les fruites:

Intenta escollir fruites de temporada: a l’estiu trobem moltes fruites de temporada com la síndria, meló, albercoc, nectarina, maduixes, cireres, melicotó, prunes, figues…

Intenta comprar en mercats locals: solen ser de major qualitat i de proximitat.

Conserva les fruites a la nevera: la majoria de les fruites es conserven millor dins la nevera.

Et costa consumir fruita?

Idò, intenta escollir aquelles fruites que més t’agradin i intenta tenir sempre alguna opció a mà (tenir sempre fruita a casa o emportar-te alguna peça en sortir). També pots intentar substituir els teus snacks per fruita i experimentar diferents formes de menjar-la. Així, a poc a poc, podràs anar augmentant el teu consum.

  • Publicitat
    El Iris