La tardor segons el xef Aridani Alonso (Casa Romàntica, Gran Canària) a través dels nous menús

El conegut maître Alexandre d'Aldecoa, ex Casa Marcial** (Astúries), ha pres la direcció de sala impulsant la qualitat i l'elegància del servei del restaurant

La tardor segons el xef Aridani Alonso (Casa Romàntica, Gran Canària) a través dels nous menús

Aridani Alonso. Casa Romántica

S'acaba l'estiu... Però comença la tardor.
Al compàs de les temporades, els seus productes, ingredients i tradicions, el restaurant Casa Romántica, el seu xef, Aridani Alonso, i Víctor Lugo, el seu propietari i inspirador, recorren els 250.000 metres quadrats de les seves finques pròpies a la verda vall d'Agaete i somien els nous menús.

Per a aquests propers mesos, Casa Romántica proposa dos nous menús-degustació ('Tomás Morales' i 'Alonso Quesada'), a més d'un menú vegetarià i una nova fórmula, una carta -tres primers, tres segons, tres postres i un suggeriment del dia de mercat a cadascun dels apartats- en la mateixa línia creativa de vindicació canària progressiva i sostenibilitat absoluta dels menús-degustació. Amb aquesta nova proposta, el client podrà dissenyar el propi menú al preu fix de 38 euros.

El gran menú 'Alonso Quesada'
La joia de la corona, el menú que millor permet viure l'experiència Casa Romàntica en tota la seva esplendor i color. Amb un preu de 70 euros, Aridani ens hi passeja per tot Gran Canària embarcats en la seva mirada prospectiva, esmolada, suggestiva i molt creativa.

Snacks i aperitius freds: túnido curat en cítrics i escabetx de guaiaba; i fetges i tons indis.
Servei de pa i mantegues.
Els preludis: cotxafisc i mojo coriandre; mussolina de peix i algues; i conill en salmorejo.
Els principals: tomàquets amanits; pop-batata-mojo; arròs melós de gambeta soldat d'Agaete amb emulsió dels seus coralls, farigola llimona i rovells curats en vi negre dels Berrazales; steak tartare, vel de papada de porc canari i puré de pebrots vermells rostits; i esglaó de gofi (peix de temporada rostit, gofi i brou de peix).
Degustació de formatges de Gran Canària i vi dolç seleccionat especialment per Víctor Lugo.
Les postres: mànec-herbes-cítric; xocolata-garrofa-cafè d'Agaete; i, per fi, els petits fours acompanyats de cafè de la vall d'Agaete de la pròpia finca La Laja.

El colorit fresc de Gran Canària i de les Illes Canàries interpretat al profund i calm verd de la Vall d'Agaete.

Alejandro de Aldecoa, nou cap de sala
Conegut i reconegut maître de Casa Marcial (Arriondas, Astúries) al costat del gran Nacho Manzano (dues estrelles Michelin), Alejandro 'Álex' de Aldecoa va estar també al capdavant del restaurant Bravo 24 de Carles Abellán (Barcelona, ??una estrella Michelin), i, ja a Gran Canària, va exercir de cap de sala al Muxgo de Borja Marrero (una estrella verda Michelin) i als Embarcador i Cendra amb el xef Matteo Pierazzoli abans de fascinar-se pel projecte Casa Romàntica d'Agaete.
Amb un bagatge i sensibilitat professional del màxim nivell, Alejandro està impulsant la sala de Casa Romàntica a nous nivells de servei i qualitat, configurant, juntament amb el xef Aridani Alonso, l'inspirador Víctor Lugo, la directora Jésica Armas i el sommelier Carlos Peña, una de les propostes d'alta gastronomia canària contemporània més distintives i disruptives de l'arxipèlag.

Casa Romàntica, exemple de sostenibilitat
Casa Romàntica se subministra de tot allò que produeixen les seves finques, tres separades per diferents produccions. A l'estiu, mànecs, alvocats i maracuià. A més de cebes, tomàquets, carbasses, papes, millo, magranes, llimones, plàtans… A més, tenen el seu propi celler i és l'únic restaurant que té el seu propi cafè durant tot l'any destacat com a atractiu als menús degustació.
També tenen acords amb altres agricultors de la zona que els faciliten el que tenen a les seves finques, així com un acord amb la Confraria de Pescadors d'Agaete per als peixos, sempre seleccionant els primers a arribar a port. Un altre acord és amb la DO de formatges de Gran Canària. Per fi, un 50% de la carta de vins és canària.

Casa Romàntica té exigents protocols de gestió de residus. Amb les deixalles elaboren compost, i reciclen tot el vidre i el cartró.
Casa Romàntica exigeix ??a les empreses de subministrament certificats de sostenibilitat i absència de plàstic.
El sistema d'ús d'aigua per a consum és a través d'aigua filtrada per ells mateixos, per tant no gasten ampolles ni plàstic.
Tot el mobiliari del restaurant és reciclat, les làmpades que van arribar d'hotels del sud de l'illa i del teatre Perez Galdós, autèntiques obres d'art creades per Néstor Álamo.
Tota la vaixella i les pintures que decoren l?espai estan realitzades per artistes de Gran Canària.
Casa Romàntica recull les aigües de la pluja per al reg de les seves finques, a més té una zona de guarda per als vins en una cova per a la seva conservació de forma natural.

  • Publicitat
    El Iris