“Origin guanya en una de les categories del Food Film Menu 2024

El film impulsat per la Fundació Foment del Turisme ha guanyat a la categoria d’Innovació, Creativitat i Emprenedoria

“Origin guanya en una de les categories del Food Film Menu 2024

La gastronomia menorquina torna a ser protagonista en el concurs de curtmetratges Food Film Menu. El  film «Origin» ha guanyat en la categoria d’Innovació, Creativitat i Emprenedoria i s’uneix a la llista de produccions menorquines premiades en aquest concurs representant Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022.

La proposta, promoguda des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, ha estat elaborada per la productora Empàtic. El guió, de Lluís Illescas, narra la història d’una filleta que creix cuinant amb la seva àvia fins que es fa càrrec del seu restaurant després d’anys viatjant pel món cercant un sabor únic que no troba fins que retorna a les seves arrels.

El concurs de curtmetratges s’organitza des d’IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme) amb l’objectiu que les Regions Europees i Mundials de Gastronomia tenguin l’oportunitat de presentar audiovisuals que promoguin pràctiques sostenibles, productes, receptes locals i tradicionals relacionades amb la gastronomia de la regió. L’organització destaca que el “fet de posar el focus en la gastronomia regional, permet que cada curtmetratge desenvolupi un paper clau en la sensibilització sobre la importància de la singularitat cultural i alimentària, i contribueixi a un futur més sostenible”.

Del 7 al 14 de setembre el públic té l’oportunitat d’impulsar el film cap a un nou premi perquè s’obre el termini de votació popular per a seleccionar les Pel·lícules Favorites del Públic a través del web https://igcat.org/food-film-menu/food-film-menu-2024/

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha inscrit el curtmetratge al Terres CHEK-IN International Hospitality Film Festival que se celebra a Platja d’Aro el 10 d’octubre i, a l’Amorgos International Film Festival que se celebra a la ciutat grega del 14 al 19 de novembre.

El curtmetratge ha estat finançat amb Fons Europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -NEXT Generation EU.

Representació menorquina al Food Film Menu 2024

Per a l’edició 2024, Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022 ha presentat tres films. A part del guardonat «Origin», també han participat al concurs la «carta de presentació de la cuinera Cristina Pons Benavides» (subcampiona de l’European Young Chef Award 2023) creat per BeCreative i el film «Atemporal» produït per l’Associació d’Educació d’Adults de Menorca i Talaiot Estudios.

  • Publicitat
    El Iris